Løpekurs for nybegynnere - Finn løpegleden Sandefjord oppstart 26/4 2023

Løpekurs for nybegynnere - Finn løpegleden Sandefjord oppstart 26/4 2023


Tid


Sted

Vis kart

Løpekurs for nybegynnere - med mål om å finne løpegleden!

Løpekurset er for deg som trenger hjelp til å komme over dørstokkmila og bli venn med joggeskoene! Du ønsker å kunne løpe et par ganger i uka uten at det kun føles som et ork.

Fellesøkter på onsdager: 26 april, 3. mai, 10. mai og 24. mai (ingen trening d. 17 mai)

Tidspunkt: 17.00 - 18.00

I dette kurset får du:

  • 4 felles teknikk- og løpeøkter
  • Styrkeprogram for å hjelpe deg til å bli en bedre løper, samt holde deg skadefri
  • 12 ukers løpeprogram med 3 treningsdager. Sendes ut etter første økta er gjennomført og formen er vurdert.

Vi ønsker å bidra med økt kunnskap vedrørende viktigheten av styrketrening, kontinuitet av både løpe- og styrketrening, hvordan øke utholdenhet og kondisjon, løpestil, bekledning og skotøy. Vi anbefaler at du har din egen pulsklokke, da det er en fin måte å kontrollere treningen på, det er dog ikke(!) et must.

En typisk fellesøkt vil være tredelt. Teknikk- og drilløvelser, intervaller/fartslek også avslutter vi med et par styrkeøvelser.

Maks 12 personer på kurset. Dette for best mulig oppfølging!

Timen holdes av fysioterapeut Juliane Næss. Juliane er opptatt av å se den enkelte og gi gode tilbakemeldinger ut fra ditt nivå. Hun ser deg og viktigheten av å føle mestring og finne lysten til å løpe.

Mål: komme i gang med gågging/jogging/løping, bli kjent med forskjellige typer intervaller og øke kompetansen omkring skadeforbyggende trening og pulssoner.

-- Økt 1 --

Teori og praksis om Teknikktrening: 40/20 sek intervall. Gågging/jogging i 40 sek – pause i 20 sek. Gjennomføres 5 ganger = 1 serie. Gjennomfør 3 serier. Total intervalltid/bevegelsestid uten pause: 10 min.

-- Økt 2 --

Teori og praksis om Pulstrening. 90/30 sek intervall. 7-8 repetisjoner. Total intervalltid uten pause: 10,5/12 min.

-- Økt 3 --

Teori og praksis om Skadeforebyggende øvelser. Pyramideintervall: 1 + 2 + 3 + (4) + 3 + 2 + 1. Pause: 30 sek - 1 min. Total intervalltid uten pause: 12/16 min.

-- Økt 4 --

Oppsummering og andre spørsmål (eks. skotøy, pulsklokker, gevinsten av rolige(!) turer osv). Progressive langintervaller. Komme litt lengre for hvert intervall. 3-4*5 min. Pause: 2 min. Total intervalltid uten pause: 15/20 min.

Betingelser:

Bindende påmelding. Ved sykdom underveis i treningsperioden kan ikke treningene spares til senere, men du kan gjerne finne en stedfortreder den aktuelle datoen. Viser du til legeerklæring kan du bruke de resterende treningene på et senere tidspunkt. Pengene refunderes ikke.

Spørsmål? Send mail til pia.grongaard@bedriftsidretten.no.


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.