Eurofestival - Bedriftsidrett som vi liker det 😊

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 4. Jul 2019

Norges delegasjon. Marit fra SINTEF - her mellom Andrea Hagstrøm fra Bedriftsidretten i Trøndelag og Grethe Fossli, president i Norges Bedriftsidrettsforbund - har deltatt på alle Eurofestivalen siden Trondheim 1997.

Eurofestivalen - det største arrangementet innenfor europeisk Company Sport - er akkurat avsluttet. Hvert annet år samles bedriftsidrettsutøvere fra hele Europa for å gjøre opp om de gjeveste medaljene, pleie vennskap, bli enda bedre kjent med sine arbeidskollegaer og representere sine firma i idrettslig sammenheng. 

Årets 7 300 Eurofestivaldeltagere var samlet i Østeriske Salzburg, og det ble konkurrert i et stort antall grener, både innenfor lag- og individuelle idretter. Fra Norge deltok ca 200 deltagere

 

Ikke bare toppidrett

Det er ingen hemmelighet at en del av utøverne holder et meget høyt nivå, og det er var flere både OL og VM deltagere på startlistene. Dette er en artig kuriositet i seg selv, men i likhet med her hjemme,  er det tydelig at det også er rom for alle - uansett ambisjonsnivå, alder og størrelse. Her var det spydkastere som aldri hadde kastet spyd, og håndballspillere som knapt nok viste hva en håndball var, men det er dette som er det unike. Det er dette som gjør bedriftsidrett genialt - alle kan delta - til og med jeg... og du! 

Det sosiale er og vil alltid være en av de viktigste drivkraftene i Bedriftsidretten. Arrangøren i Salzburg maktet å lage en fantastisk sosial ramme rundt arrangementet, både på de ulike sportsarenaene, men også i hovedkvarteret hvor nesten alle deltagerne var samlet til middag hver eneste kveld. Det hele startet med en forrykende åpningssermoni på torget i Salzburg, og festivalen fikk en verdig avslutning under avsluttningssermonien lørdag kveld. 

 

Nordmenn viste seg fram

Hele 40 medaljer ble med hjem til Norge, og vi dominerer fortsatt både på håndball- og friidrettsbanen. Fem norske håndball lag deltok, og norgesdominansen som har vart i flere år ser ut til å fortsette, dog var det danskene som gikk til topps i dameklassen. DnB stilte med lag både fra Trondheim og Oslo, og disse ble henholdsvis nummer 2 og 3.  I herreklassen var det norske Weifa som gikk helt til topps. 

På friidrettsbanen var det DnBs deltagere som samlet flest medaljer, men også Sintef bemerket seg. DnBs herrelag i stafett løp inn til gull foran Airbus Helicopters og SG Stern Stuttgart, mens damelaget endte på tredjeplass, kun slått av SG Stern Stuttgart og SG Stern Ulm/Neu. Individuelt var DnBs Frode Holt den som sto fram og sørget alene for imponerende fem medaljer.

Sintef har siden Eurofestivalen ble arrangert i Trondheim i 1997 deltatt med mange faste deltagere i friidrett. Ekteparet Stein Christensen og Marian Sansund har deltatt i alle mesterskapene bortsett fra to, og var også denne gangen de som hevdet seg best på medaljestatestikken. 

 

To år på å finne formen...

Det er nå to år til neste Eurofestival, som da skal arrangeres i Arnhem i Nederland. Det betyr at du kan starte oppkjøringen allerede nå.. om du er ute etter å få edelt metall rundt halsen. Er du av den mer sosiale typen, som liker å røre deg for å ha det gøy... ja da kan du forberede deg med å lese mer om arrangementet her.

Medaljeoversikt og resultater finner du her.

Sintef og DNB i aksjon på håndballbanen.

DNBs stafettlag - 4*100 meterKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.