Frisbeegolf i Vestfold

Frisbeegolf i Vestfold


Arrangør: Vestfold Bedriftsidrettskrets
Påmeldingsfrist: 03.05.2021 17:00

Tid


Sted


Frisbeegolf i Vestfold

Oppstart i midten av mai slutningen av september(sommerferie i juli).

Minimum 9 runder, men varierer etter antall påmeldte lag.

Laget stiller selv med disc. Du har behov for en putter, midrange og fairway driver/driver. Det er flere type plast kvaliteter, men det holder lenge med discer i base plast.

Pris: Medlem 1800 kr Ikke medlem 2200 kr

Baner som vil være aktuelle å bruke: Vear Tønsberg Sandefjord – Bugården Sandefjord – Kodal Sandefjord – Andebu Nanset Stavern

Påmeldingsfrist: 20. mars, 2021.

Det vil være mulighet for en introduksjonskveld med instruktør som vil guide deg gjennom reglene.

Konkurrenseregler: Format er pargolf-bestshot. Det vil si man spiller fra beste kast, hvor begge spillerne spiller fra det kastet som er regnet som best. Det kan kjøres poengsystem som de gjør i ballgolf.

I disc golf spilles det kun på kast uten handikap. Denne serien blir open klasse. Da stiller alle likt uansett ferdighetsnivå. Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull».

Det er alltid den spilleren som ligger lengst fra kurven som kaster først, selv om spilleren har kastet flere kast enn deg. Når man kommer fram til disken man har kastet skal det markeres med en markør/minidisk i forkant av disken før man fjerner den. På neste kast skal man stå med den fremste foten innenfor 0-30cm bak markøren i det man kaster neste kast. Lander frisbeen i et tre og ikke kommer ned av seg selv skal neste kast tas rett under der frisbeen befinner seg. Dette gir ingen straffekast.

Banene kan ha ulike hinder som ”Mandatory” og ”OB”. Disse kan være kunstige hindre som er laget enten for å gjøre banen litt vanskeligere eller så er de der av sikkerhetsmessige årsaker. ”OB” = Out of bounds (utenfor banen). Disken spilles fra der den sist var god eller fra forrige utkaststed. Ett straffekast tildeles. ”Mandatory” angir at du må kaste til høyre, venstre eller mellom et hinder (tre, lyktestolpe o.l). Hvis du bommer på dette og krysser mandolinjen på feil side så blir neste utkast fra en dropzone, evt fra forrige kastested hvis en dropzone ikke er spesifisert. Ett straffekast tildeles. Respekter OB og mandatory regler for banen du spiller på. Du skal også vise hensyn til andre som bruker områdene banen ligger på. Er det mennesker i veien, be dem flytte seg eller vent til det er klar bane før du kaster. Spørsmål vedrørende regler stilles til Greger.bjorli@wilhelmsen.com.


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.


Andre arrangementer fra Vestfold Bedriftsidrettskrets