Seier i seriefinalen!

Postet av Træff SK den 29. Okt 2018

Herrelaget slo Molde 2 og ble dermed nummer 2 i årets avdeling. Les om lørdagens seier på Aker Stadion!Træff kunne juble allerede etter 11.minutter da Eltervåg var sikker fra straffemerket. Foto: Kjell Langmyren

I årets siste seriekamp skulle det spilles om 2.plass i avdelingen. Motstanderne var naboer og rivaler, Molde 2 som kunne trygge plassen med uavgjort. Det klarte de blåkledde ikke og måtte se Træff score fem mål. Det var lenge jevnt mellom lagene, selv om Molde 2 var ti mann i hele andreomgang. Træff vant til slutt kampen 3-5 og kunne juble for 2.plass i årets serie.

Molde 2 som tapte mot Spjelkavik forrige helg kunne med uavgjort trygge 2.plassen i avdelingen. Træff hadde alt og vinne og gikk til slutt forbi naboene fra Aker Stadion med fire plussmål på tabellen. Kampen begynte med et høyt press fra gjestene og allerede etter 11.minutter blir Simen Varhaugvik lagt i bakken innenfor Moldes 16-meter. Dommeren pekte korrekt på straffefeltet og Eltervåg satt straffen i motsatt hjørne for keeper. Ledelsen skulle vise seg å bli kortvarig, for bare tre minutter senere hadde hjemmelaget utlignet etter en feilpasning på Træffs midtbane. Publikum hadde så vidt satt seg før dagens tredje scoring var et faktum. 18 minutter spilt og Træff har corner. Bruno Lopes finner målscorer Eltervåg som kriger inn hans andre scoring i kampen. Scoringen var også Rogalendingens mål nummer åtte for sesongen. Resten av omgangen hadde få sjanser, men med et lite overtak fra gjestene. Molde 2 trillet mye ball, men klarte ikke å trenge seg forbi Træffs midtbane og forsvarsspillere. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-2 og halve jobben var gjort. Nå måtte Træff nullstille og fokusere på arbeidsoppgavene. Laget var klar på at Molde 2 ville komme på flere kontringer og jakte flere scoringer. Magnus Oltedal lot samme elleve mann fortsette andreomgangen, mens hjemmelaget byttet inn Christian Dahl.

Andreomgangen var ikke spilt i lenger enn fem minutter da Moldes forsvarsspiller Herman Svendsen måtte se det røde kortet. Spilleren fikk sitt andre gule kort da han på ulovlig vis hindret Bruno Lopes å komme alene mot Moldes keeper. Deretter tok Træff fullstendig over kampen og kunne roe ned spillet. Det var lett å se at gjestene ikke var vandt til å være i overtall. Træff trillet mye ball bakover til å begynne med, men ble utålmodige og spilte ballen bort flere ganger. Dette førte blant annet til at Molde kom på flere farlige kontringer. Etter 64 minutter spilt er Moldes toppscorer, Sivert Gaussiås på farten og skaffer laget straffe. Spissen setter den selv og Molde 2 har utlignet med en mann mindre. Nå var Berg Hestads menn foran Træff på tabellen, og grønnbuksene måtte igjen jage fremover. Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før Træff var i ledelsen, igjen. To minutter etter Moldes utligning hadde Harith Lafeth satt Træffs tredje scoring. Vingen var først uheldig og bommet på ballen etter nydelig forarbeid av Lopes, men Moldes forsvarsspiller klarerte ballen i Lafteh som endte i mål bak en sjanseløs keeper. Træff fortsatte å trille ball, men laget var like utålmodige med ballen. Molde 2 fanger opp en svak pasning på Træffs midtbane og forserer fremover. Moldes er plutselig alene gjennom og ut kommer Michael Lie. Keeperen beregner feil og ender med å felle spilleren i blått. Dommeren er aldri i tvil og peker igjen på straffe til hjemmelaget. Molde setter straffen og stillingen er nå 3-3. Træff svarer direkte og scorer igjen ved Ola Sjømæling. Hauso vipper Lafteh gjennom som videre finner en stormende Sjømæling. Backen setter nydelig kampens syvende mål og Træff er igjen i ledelsen. Nå er luften gått ut av Molde 2 spillerne for bare to minutter senere dreper Varhaugvik kampen etter et nydelig fremspill av Lopes. Den høyreiste spissen fra Gossen knaller til på volley og viser hvor myk denne mannen er. Ballen går rett i krysset og Træff-leiren jubler hensynsløst.

Træff vinner kampen 3-5 og går forbi Molde 2 på målforskjell. Dermed stjeler Træff andreplassen og i video under (krever pluss abonnement), kan man se den elleville feiringen i bortelagets garderobe. Dermed ender Magnus Oltedals menn på imponerende 53 poeng og andreplass bak suverene Oppsal. Laget scoret 65 ganger og slapp inn 37. Grønnbuksene fra Reknes tapte kun tre kamper i år, og bare en av disse var på eget gress. Nå venter en lang og tøff vinter bestående av hard trening før sesongen er i gang igjen i april. Neste års avdeling blir tilgjengelig i slutten av neste måned, og det blir som alltid spennende å se hvem som blir Træffs motstandere.

Træffs lag: Michael Lie (Preben Lyngstad fra 90.min) – Ola Sjømæling - Bjørnar Eltervåg -  Stian Samdal – Lars Hauso,  – Alexander Johansen (Jørg Haugland fra 90.min) - Edvart Khachatrjan (Thomas Larhammer fra 90.min) - Stian Berg Rødal, Harith Lafeth (Emil Sjøvik fra 90.min) Bruno Lopes, – Simen Varhaugvik (Eirik Kjørsvik fra 84.min)