Seier på hjemmebane!

Postet av Træff SK den 24. Sep 2018

Det ble full pott på herrelaget, da Lokomotiv Oslo ble slått 2-1 Henrik Andersen-Gott var endelig tilbake på banen etter et skademareritt av en annen verden. Kampen var hans første siden cupkampen mot Molde i april. Foto: Martin Brøste

Den 21.runden av Norsk Tipping Ligaen ble spilt på lørdag, og Træffs herrelag var mer enn klar for å ta full pott mot Lokomotiv Oslo. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1, men toppscorer Jonassen tegnet seg på scoringslisten igjen og sikret laget tre nye poeng. Ekstra kjekt var det at Henrik Andersen-Gott var tilbake på banen! Med helgens seier dro Træff i fra lagene under, og klatret opp på 40 poeng.

Sist lagene møttes kjørte var på sommerens varmeste dag, hvor sol og varme preget kampen til de grader. Lagene delte poengene etter at Harith Lafteh scoret utligningen mot slutten. Lørdagens gjester hadde på sine seks høstkamper tatt 10 av 18 mulige poeng, og kom fra to strake tap mot Molde 2 (3-2) og Spjelkavik (4-0).  Det var uansett ventet spenning til hvordan kampbildet ville bli, men Træff skal som alltid styre spillet på egen bane.

Brasiliansk magi

Magnus Oltedals menn tok øyeblikkelig kontroll i kampen, og styrte det meste av banespillet. Spillerne hadde god ro ballen og valgte gode løsninger både i forsvar og fremover på banen. Etter kvarteret var spilt var det tid for samba, signert hele Moldes Bruno Lopes. Angriperen fintet seg forbi både to og tre gjester, og kunne på enkelt vis sette ballen i mål bak bak utspilt keeper. Målet i mot tente visst Lokomotiv Oslo, for det skulle ikke ta mer enn to minutter før utligningen var et faktum. Gjestene fikk corner, og dette skapte noe rot Træff-boksen. Ballen endte til slutt hos en motspiller, som kunne enkelt sette ballen i mål. 1-1 etter bare 17 minutter, og kampen levde til de grader. Det ble lagt fokus på å komme raskere opp i ballfører og trøkke mer på. Træff hadde i første omgangen vist at laget kom til farlige situasjoner hver gang man kom oppover, men konsentrasjonen måtte opp om laget skulle få dagens andre scoring. Træff gjorde ingen bytter i pausen, og stilte dermed uforandret før andre omgangen ble sparket i gang.

Det var lite å melde om i andre omgang, men etter timen spilt blir Bjørnar Eltervåg revet ned i feltet, og dommer peker på straffe. Toppscorer Alexander Jonassen tok ansvar og satt ballen kontrollert til side for keeper. Bare minuttet etter raget Varhaugvik høyest på ett innlegg fra Sjømæling, men ballen gikk dessverre 30 cm over mål, til Gossen-guttens store frustrasjon. Træff er inne i en god periode etter 2-1 scoringen, og skaper sjanse etter sjanse. Etter 70 minutter spilt får Jonassen mulighet igjen, nå på halv-volley fra 25 meter. Toppscoreren får et kjempetreff hvor ballen skyter fart mot mål. Uheldigvis for Jonassen og resten av Træff-laget treffer ballen tverliggeren og ut. Da kampen så ut til å dø ut i en komfortabel 2-1, skulle gjestene komme til en sjelden visitt på slutten av omgangen. På overtid av overtiden får Lokomotiv Oslo en kjempesjanse, men Michael Lie var som mange ganger tidligere i år, våken og vartet opp en en verdensklasseredning. En ekte matchvinnerredning av gutten fra Karmøy.

Træff vinner fortjent 2-1, en kamp det gjerne burde blitt flere mål i. Laget hadde kontroll bakfra og skapte mye fremover. Laget var klart best i andre omgang, men Lokomotiv Oslo er et vanskelig lag å møte og gjorde oppgaven vanskelig til tider. Lørdagens seier gjør at Træff rykket i fra lagene under, og tok hånd om tredjeplass på tabellen. Træff ligger nå seks poeng bak Molde 2 på andreplass, og har hele ti poeng ned til Ullern på fjerdeplass. En sluttplassering blant de fire beste ser for alvor lyst ut for Oltedals menn, en plass som vil gi direkte plass i neste års NM.

ENDELIG for Gott-Andersen

Foruten seieren på lørdag, var det spesielt kjekt for Træff og ikke minst spilleren selv, Henrik Gott-Andersen å være tilbake på banen. Gutten fra stolte Oslo-Øst hadde ikke vært å se på A-laget siden april, da forsvarsspilleren har vært ute med en kneskade. Det var derfor ekstra godt å se Gott-Andersen fullføre 90 minutter på Reknesbanen når stormen Knud herjet som verst. Belastningsskaden har holdt han borte fra spill i over fem måneder, men Henrik har klart å holde både humør og motivasjon oppe og har bidratt godt i gruppen under skadeperioden. Træff er veldig fornøyd at Gott-Andersen er tilbake! Samtidig er det leit å se veteran, og forsvarsspiller Thomas Larhammer ute med en skade som vil holde han ute noen uker. Både Harith Lafteh og Lars Hauso var suspendert i helgens kamp, men sistnevnte er tilbake i neste runde da Træff reiser til Oslo for å møte Rilindja borte.

Træffs lag: Michael Lie – Stian Samdal, Henrik Andersen-Gott, Bjørnar Eltervåg – Ola Sjømæling, Stian Berg Rødal, Alexander Johansen, Emil Sjøvik – Bruno Lopes (Eirik Kjørsvik fra 90.) – Simen Varhaugvik (Edvard Khachatrjan fra 78.), Alexander Jonassen.