Sikret seriegull på første matchball!

Postet av Træff SK den 24. Sep 2018

Det var duket for årets første søndagskamp og matchball for damene! I går skulle første matchball spilles for Træff-damene i kampen om serie-og kretsmesterskap. De ubeseirede damene møtte Molde 2 på Reknesbanen søndags formiddag, og ville med seier i denne kampen sikre seriegullet tre runder før slutt.  Forrige kamp mot AK hadde en forrykende første halvtime med sju scoringer, og det var denne sonen Træff-damene måtte være i for å tukte et Molde 2-lag som har kommet sterkere og sterkere utover sesongen. Molde 2 slo til med en sterk 2-1 seier borte mot CFK forrige onsdag, og hadde nok lyst til å påføre Træff-damene deres første nederlag denne helgen. Træff stilte med en god tropp, men sykdom, skader og skoleturer hadde gjort treningsuken alt annet enn optimal. Likevel var det ikke spesielt vanskelig å motivere seg til dette oppgjøret - kampen om Molde by!

Træff-damene hadde en nervøs innledning på første omgang, og gjestene fikk styre mye av spillet i starten uten at det ble til de store farlighetene. Træff fikk flere gode overgangsmuligheter, og satte som vanlig god fart, men det ble for dårlig bevegelse på topp til å skape farligheter ut av det. June Lyngstad kom seg som vanlig fri på høyre kant, men det ble for ubesluttsomt foran mål. Siste del av omgangen var det jevnspilt, men Moldes midtbane sørget for et lite spillemessig overtak for de blåkledde. Det var imidlertid målløst til pause og i pausepraten ble Træff-damene enige om å trykke litt mer til i duellene og være flinkere til å bevege seg for å skape mer flyt i pasningsspillet.

I andre omgang fikk Træff-damene kampen inn i sitt spor. Synne Nygård kom inn med godt driv på midtbanen og spilte fri Alida Hagset, June og Karina Ervik i gode posisjoner flere ganger. Det endte opp med mange cornere, og det var akkurat slik Træff endelig skulle få uttelling. Karoline Ulriksborg svingte inn ett av sine farlige cornere, og Veronica Larun fanget avklaringen ved hjørnet av 16-meteren. Hun dro seg forbi oppasseren og curlet vakkert inn 1-0 scoringen med Skedsmokorsets mest presise høyrebein. Uheldigvis kom Molde 2 raskt ajour til da de satt en retur fra keeper, også dette etter en corner. Etter Moldes utligning tok Træff enda mer over, og jobbet hardt for å få ett vinnermål. Og 20 minutter før slutt satt igjen ballen i nettet bak Moldes keeper. Nok en presis corner fra Frk. Ulriksborg fant hodet til Alida Hagset som headet mot mål, og på tross av desperate forsøk på å avklare klarte ikke Molde å hindre ballen i å passere målstreken. Denne gangen skulle ledelsen vise seg å holde helt inn. Forsvarsrekka med Lisa Ljoså, Christine Holtborg, Tora Aleksandersen og Anne Iren Aarsbog spilte en meget god andre omgang og ryddet unna alle forsøk fra Molde-damene. Dommer lot kampen gå noen minutter på overtid, men til slutt gikk sluttsignalet og Træff-damene kunne juble for 2-1 seier og kretsmesterskap, selv med tre kamper igjen å spille.

Vi gratulerer jentene og trenerteamet, og gleder oss veldig til fortsettelsen!