Overbevisende seier i toppkampen

Postet av Træff SK den 8. Sep 2018

Damelaget vant toppkampen og økte forspranget til lagene under

Træffs damelag fortsetter kampen mot opprykk etter en overbevisende seier mot tabelltoer CFK/Dahle. Foto: Privat

Træff-damene slo kraftig tilbake etter en middelmådig forestilling mot Eide i forrige runde. Toppkampen mot CFK/Dahle på Dahlebanen var en absolutt 6-poengskamp hvor Træff rundspilte vertene til tider .

Dagens kamp ble en solid forestilling der Træff var kompakte i forsvar, noe som skapte mange gode overgangsmuligheter framover. June Lyngstad løp fra CFK-forsvaret to ganger og trillet ballen trygt i nettet til 2-0 ledelse til pause. Det kunne vært flere store sjanser og mål dersom nøyaktigheten hadde vært bedre. Hjemmelaget var nærme på ett langskudd som gikk i krysstangen, men kom seg til få muligheter etter åpent spill. Effektiv fotball av grønntrøyene førte til en fullt fortjent ledelse halvveis inn i kampen.

Andre omgang er bare ett par minutter gammel når Emma Ulland-Andersen driller rundt med CFK/Dahle-forsvaret på høyresiden, og fra dødlinjen treffer hun Mari Aaslie med en 45-graders pasning. Mari blåser ballen i mål på og kampen gjestenes tredje mål er et faktum. Vakker fotball fra lærebokens første kapittel om angrepsspill, og gåsehud hos trenerteamet helt til ballen ble satt i spill igjen.

Træff hadde videre god kontroll på kampen og rullet opp angrep etter angrep. 20 minutter sitter nummer fire i garnet. June viser at hun kan legge til rette også da hun på vakkert vis sender Veronica Larun alene mot keeper med en utsøkt pasning i ekte "Pirlo-stil". Skedsmos Messi sender ballen vakkert i mål bak CFK’s gode keeper. Flott debut av Veronica som også hadde skudd i stolpen etter et soloraid. CFK/Dahle får deretter straffespark etter at Marit river ned unge Solskjær som kommer alene gjennom. Straffen setter de pent i mål uten at pulsen går nevneverdig opp hos bortefansen. Dette er Træff som styrer kampen og etter 78 minutter spurter June fra CFK/Dahle-forsvaret nok en gang før hun lekent ruller kula til side for keeper. På tross av et par-tre fete målsjanser på slutten av kampen blir det ikke flere mål, men Træffdamene kan juble for 3 nye poeng og fire poengs luke til CFK/Dahle som har en kamp mer spilt enn Træff.

Siste kamp før sluttspillet er hjemme mot AK søndag den 16.september. Damelaget står fremdeles ubeseiret og har så langt scoret hele 95 mål!

Tabell elleve kamper spilt. Legg merke til kollonnen som viser antall mål. Foto: Skjermbilde fra fotball.no