Poengdeling i toppkampen

Postet av Træff SK den 27. Aug 2018

A-laget måtte dele poengene i søndagens toppkamp

Stian Samdal reddet uavgjort med overtidsmål mot Oppsal. Foto: Trond Hustad

Det var duket for årets første høstkamp på Reknes og motstanderen var serieleder, Oppsal. Toppkampen levde opp til forventingene om to gode lag som ønsket å vinne. Det ble en fysisk kamp og mange sjanser til begge lag. En feilpasning førte til Oppsal i slutten av kampen, men Stian Samdal og Træff sikret for uavgjort i sluttminuttene.

1.omgang

Det hadde i forkant av kampen vært fokus på Oppsal som motstandere og trenerteamet hadde gjort forberedt seg godt. Træff er som tidligere nevnt eneste lag i avdelingen som Oppsal måtte se seg slått av, og igjen skulle det bli tøft for de blåkledde fra østlandet. Forholdene for en skikkelig toppkamp var perfekte. Det hadde regnet mye i forkant av kampen, men ved avspark dukket solen frem og ble til kampen var over.

I gårsdagens kamp startet Oltedal med tilnærmet likt lag som mot KBK 2, sett bort i fra Larhammer som var utilgjengelig og bursdagsbarn Johansen som sonet karantene. Inn kom Samdal og Rødal, som begge skulle bli utslagsgivende for Træff-poeng denne kvelden.Kampen begynner med et høyt press fra begge lag, hvor gjestene triller mest ball til å begynne med. Etter 8 minutter spilt får Træff kampens første sjanse da Lafeths innlegg finner Varhaugvik, men en Oppsal-stopper klarerer til corner rett foran spissen fra Gossen! Videre av kampens første omgang består av skumle dødballer fra Træff i form av kastene til Hauso og cornere, mens gjestene viser seg på flere farligere cornere. Etter 33 minutter får blant annet Oppsal annulert et mål for offside, som etter video ser helt korrekt ut. Samme dommer fra KBK 2 - Træff blåser i fløyten og lagene går til pause på stillingen 0-0, et bedre utgangspunkt enn hva grønnbuksene hadde i Oslo. Laget er enige om at dette ikke er godt nok, og at det er både passivt og slurvete når laget angriper. En småskade på Blindheim gjør at Sjømæling blir byttet inn i pausen, og gutta er klare for nye 45 minutter.

2.omgang

I andre omgang er det Træff som umiddelbart tar over. Vertene har fått sunket skuldrene og spiller med ballen med tempo og klokskap. Slurvefeilene er lagt igjen i garderoben og Træff får flere sjanser umiddelbart. Likevel er det Oppsal som kommer til kampens største sjanse da østlendingene får fyrt av et skudd fra 17-18 meter. Lie reagerer som en tiger, og smeller til med årets redning på Reknesbanen. På den påfølgende corneren er det nære på igjen når en Oppsal-spiller får upresset heade  ballen fra tre meter. Heldigvis for Træff ender denne utrolig nok utenfor. Kampuret viser 56 minutter og stillingen er fremdeles 0-0, noe vår brasilianske venn ville annerledes. Lopes finter seg forbi både to og tre Oppsal-spillere før han lader skuddfoten og fyrer løs. Keeper strekker seg så lang han er, og klarer med nød og nippe å slå ballen til corner. Træff er inne i en god periode og skaper flere sjanser. Sjømæling og Jonassen kombinerer fint inne i gjestenes 16-meter, og sistnevnte får avsluttet. Dessverre for Træff blir også denne blokkert av en hoppende Oppsal-spiller. Det er under 10 minutter igjen av kampen og Træff har akkurat avverget et angrep fra Oppsal. Når Træff da prøver sette i gang tidlig, er laget uheldig da et pasningsforsøk blir snappet opp og sendt avgårde med retning Lasse Bransdal. Avdelingens toppscorer takker og bukker og setter ballen kontrollert til side for en sjanseløs Lie. Ett mål i sluttminuttene mot er likevel ikke nok til å knekke et sterkt Træff-lag. Lopes byttes ut og inn kommer Ola Eloranta til sin siste kamp for Træff! Han får stående applaus og fyrer opp resten av laget i det han entrer banen. Eloranta får umiddelbart fart på sakene, og løper som alt som er. Træff pusher virkelig på i sluttminuttene med både farlige kast og cornere, men ballen vil ikke over streken. På overtid får Træff kast på siden, Hauso kaster langt med ballen blir klarert. Kaptein Rødal er våken på returjobben og slår en nydelig pasning mot en ledig Samdal på bakerste stolpe. På Van Persie - vis knaller moldenseren til på første berøring, og med utsiden av foten går ballen knallhardt i hjørnet. Utligningen er et faktum og publikum er i ekstase. Dommer legger til 5 minutter på slutten uten at de store sjansene kommer.

Dermed blir det poengdeling på Reknesbanen og Træff forblir et irritasjonsmoment for serielederne. Av syv tapte poeng i årets sesong, har fem av disse kommet mot gutta i hvitt og grønt. Uavgjort er et rettferdig resultat sett under alt, og fokuset rettes mot neste helgs oppgjør. Da reiser Træff østover og gjester Drøbak Frogn, en kamp som kan kan gi en luke for tredjeplassen. Træff forblir på tredjeplass etter gårsdagens kamp med 30 poeng, 7 poeng bak Molde 2 på andre plass.

Mål: 0–1  Bransdal (81), 1–1 Samdal (90)

Gult kort: Træff: Hauso,  Oppsal: Gulbrandsen, Bjørseth

Træffs lagoppstilling: Michael Lie - Jostein Blindheim (Sjømæling fra 46), Bjørnar Eltervåg, Stian Samdal, Lars Ramberg Hauso - Stian Rødal, Emil Sjøvik (Haugland fra 87), Bruno Lopes (Eloranta fra 89) - Harith Lafteh, Alexander Jonassen, Bruno Lopes. , Simen Varhaugvik (Khachatrjan fra 64)