Tap mot Herd

Postet av Træff SK den 12. Aug 2018

Årsverste i høstsesongens første kamp

Bjørnar Eltervåg i en av mange tøffe dueller mot Herd. Foto: Toril Donheim

Ferien er endelig over og motiverte trenere og spillere tok turen over dammen til Moa for den 15.runden av Norsk Tipping Ligaen avdeling 1. Spesielt kjekt var det å se Ola Sjømæling tilbake i hvitt og grønt. Sjømeling har de siste sesongene spilt i Bergen, henholdvis for Lysekloster og sist Fana og er nå tilbake hvor han hører hjemme. Lørdagens motstandere Herd, var veldig giret på å revansjere det sure tapet mot Træff i april og samtidig klatre over nedrykksstreken. Selv med tidlig ledelse for Træff, ble det 2-1 tap i en kamp som blir beskrevet som årsverste.

1.omgang

Træff stilte med ett noe redusert lag da flere spillere var skadet og andre utilgjengelige av andre årsaker, men likevel reiste grønnbuksene med full tropp over dammen. Kampen begynte med et lavt press fra begge lag, men et hjemmelag som lot Træff styre det meste av ballinnhavet. Det var lite å melde om de første 15 minuttene, men etter 20 minutter er Ola Eloranta våken og snapper en feilpasning fra vertene. Ola gjør som han kan best, og løper i fra alt og alle. Alene mot keeper gjør østlendingen ingen feil og plasserer ballen kontrollert til side for en utspilt keeper. Træff hadde styrt det meste frem til dette, men kampbildet ble snudd på hodet etter Elorantas mål. Bare fem minutter senere viste poengtavlen 1-1 etter at Herd scoret på en noe omdiskutert straffe. Keeper Michael Lie går riktig vei, men ballen sniker seg bak kjempen fra Rogaland. Førsteomgang var ellers en kjedelig affære hvor det var lite spill og få sjanser til begge lag. Det var likevel rettferdig at lagene dermed tok pause på stillingen 1-1.

I pausen var det ingen som var fornøyd. Både spillere og trenere var helt klar på at samtlige måtte heve seg om Træff skulle reise hjem med poeng. Slik ble det dessverre ikke.

2.omgang

I andre omgang er det Herd som tar grep om kampen og kommer til noen farlige situasjoner. Det er bare Herds udyktighet foran mål som gjør at Træff ikke ligger under allerede etter ti minutter spilt. Træff kommer likevel til noen store sjanser, både på cornere og farlige frispark. Bruno Lopes har blant annet et skudd som stryker stolpen etter timen spilt. Likevel er det Herd som får omgangens første og eneste mål. Fra utspark taper Træff duellen på midten og plutselig er Herd alene gjennom. Herd-spilleren setter ballen i mål til trenerbenkens store fortvilelse.

Et desperat Træff lag flytter ballen oppover og presser de blåkledde voldsomt den siste halvtimen. Til tross for utallige lange kast og andre dødballer, vil ikke ballen inn. I tillegg skulle nok Træff hatt en straffe etter en hands fra Herds midtstopper. Kampen dør ut og Herd vinner 2-1, og påfører Træff sitt tredje tap for sesongen. Kampen er mulig herrelagets dårligste kamp i år hvor i grunn begge målene kommer fra utspill fra keeper. Dette var første kamp etter ferien, og flere av spillerne kommer ikke opp på sitt vanlig nivå. Træff ligger på en foreløpig fjerdeplass etter tapet med 26 poeng. Neste kamp er mandag 20.august borte mot Kristiansund BK 2.

Mål: 0–1 Ola Eloranta (21), 1–1 Parfait Bizoza (27, str.), 2–1 Martin Mork Breivik (61).

Gult kort: Træff: Ola Eloranta, Ola Sjømæling. Herd: Marius Ødegaard, Martin Mork Breivik.

Træffs lagoppstilling: Michael Lie - Ola Sjømæling, Bjørnar Eltervåg (Thomas Larhammer fra 77.), Stian Samdal, Lars Ramberg Hauso - Alexander Johansen, Edvard Khachatrjan, Bruno Lopes - Eirik Kjørsvik (Emil Sjøvik fra 74.), Ola Eloranta, Alexander Jonassen.