Seier mot Spjelkavik

Postet av Træff SK den 16. Jul 2018

Træff vant sin tredje kamp på rad og tar ferie på 4.plass  Edvart Khachatrjan (nr to fra venstre) storspilte med både mål og målgivende. Foto: Kjell Langmyren

Det var duket for høstsesongen første kamp da trener Magnus Oltedal og resten av Træff ønsket å revansjere den sure sesongåpningen da laget spilte 3-3 mot Spjelkavik i april. Det åpnet verst mulig med mål i mot, men Træff snudde skuten og påførte lørdagens gjester sin femte kamp på rad uten seier.

1.omgang

Træff stilte tilnærmet uforandret fra forrige kamp, sett bort i fra Lars Hauso og Stian Rødal som tok sine vante posisjoner på henholdvis vingback og sentral midtbane. I tillegg kunne de fremmøtte på Reknesbanen endelig se Thomas Larhammer i startelleveren. Både Hauso og Rødalfikk hver sitt mål, mens Larhammer herjet i forsvaret. Ettersom det var bronsefinale mellom England og Belgia var det litt færre som hadde tatt turen til Reknesbanen denne nydelige lørdagen. Speaker Helge Solemdal opplyste at det var telt opp 150 tilskuere.

Kampen begynner jevnt med få sjanser til begge lag. Det er hjemmelaget som triller mest ball, men som så mange ganger før denne sesongen er det motstanderne som scorer først. Etter 14 minutter spilt, ut av ingenting får Spjelkavik satt ballen i mål etter rot foran eget mål. 0-1 og Træff må jage. Det skulle dog ikke ta lang tid før utligningen var et faktum. Etter nydelig spill fra vertene ender angrepet til corner. Rogalending Edvart Khachatrjan slår presist på først stolpe og på nydelig vis flikker Hauso med hælen ballen videre i mål og stillingen er 1-1. Træff har fått blod på tann og tar fullstendig kontroll over kampen. Det går både 40-50 og til og med 60 trekk før Spjelkavik klarer å ta ballen fra et lekent Træff-lag. Etter flere nesten-sjanser kommer til slutt neste scoring, da veteran Bjørnar Eltervåg etter 33 minutter stusser ballen i mål etter nok en dødball. Det virker som luften allerede nå er gått ut av de rødkledde spillerne, og lite hjalp da kaptein Stian Rødal på overtid av første omgang scorer dagens tredje Træff-mål. Målet kom etter vakkert veggspill med Alexander Jonassen og fra skrå vinkel setter Træff-legenden ballen kontrollert i motsatt hjørne. Lagene tar pause på stillingen 3-1, et rettferdig resultat sett ut i fra sjansestatistikken.

2. omgang

Farmen-Frode og assistent Tor Hogne Årøy foretar seg to bytter i pausen, og det fører umiddelbart til et mer aggressivt Spjelkavik-lag. Gjestene kommer til flere dødballer som ender i farlige situasjoner, men heldigvis er nok en Rogalending på jobb! Michael Lie tar det som kommer og er inne i en god periode. Fem minutter inn i andre omgang peker dommer på 11-meteren. Han signaliserer holding i feltet etter en corner, men hva gjør vel det når Lie redder på mesterlig vis? En nydelig redning som assistenttrener og keeper-legende Andreas Beinset jubler voldsomt for.

Da timen er spilt gjør hjemmelaget sine første bytter. Eskil Rønningen kommer inn for Jostein Blindheim som har løpt mye på siden, og unggutten Eirik Kjørsvik erstatter Lafteh som fikk gult kort og var i faresonen for ett til. Træff tar igjen over kampen og dominerer banespillet. Spjelkavik virker sliten og lar vertene trille ball. Træff produserer flere store sjanser og etter 70 minutter får Eltervåg alle sjansers mor til å sette sitt andre for dagen. Hauso kaster som vanlig langt og fra 2-3 meter er Eltervåg uheldig og setter ballen himmelhøyt over. Kampens beste spiller, Khachatrjan fortsetter å herje på midtbanen og etter 78 minutter får også han seg ett mål. Fra 19-20 meter smeller det fra venstrefoten og via en Spjelkavik-spiller. Ballen går i mål bak en utspilt keeper og resultattavlen viser 4-1. Det siste kvarteret skjer det relativt lite. Hjemmelaget får inn Sjøvik, Grønseth og Haugland før slutt og bidrar til en full fortjent seier til grønnbuksene.

Træff tar dermed sin tredje seier på rad og har nå scoret 15 mål på de siste tre kampene. Laget har nå 26 poeng og tar altså ferie på 4.plass. Træff ønsker å takke alle som har tatt turen til Reknesbanen denne våren og håper å se alle samme igjen til høsten. Træff´s neste seriekamp er 11.august borte mot Herd.

GOD JAZZ, ALLE SAMMEN :-)

Træff - Spjelkavik  4-1 (3-1) 14. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Reknesbanen lørdag 14.juli 2018 klokken 16:00

Mål: 0-1 Spjelkavik (14 min), 1-1 Hauso (18 min), 2-1 Eltervåg (33 min), 3-1 Rødal (45 min), 1-4 Khachatrjan (78 min),

Dommer: Bendik Haarberg, (Studentspretten IL)

Træffs lag: Lie – Eltervåg, Samdal, Larhammer (Sjøvik fra 86.min) - Johansen (Grønseth fra 90.min), Blindheim (Rønningen fra 57.min), Khachatrjan (Haugland fra 90.min) , Hauso, Rødal, Lafteh (Kjørsvik fra 61.min), Jonassen