Uavgjort mot Rilindja

Postet av Træff SK den 11. Jun 2018

Trøblete start, annulert mål og 18 avslutninger mot Rilindja

En av mange tøffe dueller i søndagens kamp. Foto: Kristian Havnes Klemetzen, RBnett

Som forventet var Rilindja et godt spillende lag med flere gode enkeltspillere. Træff hadde forberedt seg godt og skulle ha 3 poeng i denne kampen etter et skuffende resultat borte i Oslo sist. En trøblete start og flere misbrukte sjanser resultere i nok en poengdeling for Oltedals gutter.

Tidlig baklengs

I motsetning til den gode starten laget viste forrige helg hvor Træff dominerte banespillet og skapte sjanse på sjanse, tok søndagens gjester kontroll fra første minutt. Ikke to minutter var spilt før resultattavlen viste 0-1. Det glapp i forsvarspillet, og en uheldig Michael Lie snublet da han etter forholdene hadde god kontroll på situajsonen, men måtte se ballen pakke over seg og i mål. Træff får verst tenkelige start på oppgjøret og må jage fremover. Gjestene fortsatte å kjøre på med sine raske og tekniske spillere og skapte flere vanskeligheter for Træff på midten. Etterhvert fikk Træff mer rom på sidene og hadde flere gode angrep som burde endt i mål. Hauso, Jonassen og Rinne spesielt skapte mye på sin venstre side. Brasilianeren Bruno Lopes, kjørte til tider lekestue med sine motstandere til jubel fra de oppmøtte på Reknesbanen. Træff har flere gode dødballer som bør gå i mål, blant annet hadde veteran Bjørnar Eltervåg en sjanse som vanligvis settes hver gang. Midtveis i omgangen er Rilindja inne i en god periode og får både et skudd i stang og et annulert mål. I ettertid viser det seg at det var korrekt avblåst for offside. Derimot gjorde pipeblåserne en stor feil da det ble vinket for offside på Stian Samdals utligning. Etter videoanalyse ser man klart og tydelig at Samdal aldri er i offside, og stillingen skulle stått 1-1. Lagene går til pause på stillingen 0-1 i en omgang som har inneholdt mye. Det er lenge siden det har vært spilt en kamp med et så høyt tempo og Træff var spent på om bortelaget ville holde ut kampen.

Det er flere frustrerte og  som går inn i garderoben, fortvilte over sjansene som er brent. Sammen med Oltedal og Beinset blir spillerne enige om at laget må ha mer tålmodighet både med og uten ball, og straffe Rilindja på kontringer. Det kom til å bli store rom mot slutten da og da gjaldt det å disponere kreftene rett. Foruten en kvalm Blindheim som ble byttet ut for Lafteh etter halvtimen,  gjør laget ingen endringer og er klare for nye 45 minutter.

Sjansebonanza

Træff innleder andre omgang med mye ballinnehav, men sliter med å omsette de mange sjansene til scoringer. Bortelaget ligger mer defensivt og har en klar kampplan om å ligge og vente på overganger. Rilindjas offensive spillere straffer Træff gang på gang etter stygge brudd, og kommer til flere sjanser. Lie har ristet av seg baklengsen og redder hjemmelaget flere ganger. Selv om Lopes til tider ydmyker sine motstandere, blir lite sjanser produsert i andre omgang. Han byttes ut for Emil Sjøvik etter 66 minutter. I andre omgang handler det meste om hjemmelaget. Det var et konstant press mot gjestenes keeper og det var bare et spørsmål om når utligningen kom. Træff har flere lange kast og cornere som alle reddes av en god keeper.

Så, etter 84 minutter spiller Lars Hauso en ledig Stian Rødal på venstre siden. Træff-legenden slår et nydelig innlegg inn mot feltet hvor Jonassen hamrer løs og plasserer ballen i mål. Utligningen er et faktum og nå går Træff for tre poeng. Simen Varhaugvik kommer inn for en Jonathan Rinne og markerer seg umiddelbart med sin duellkraft. Simen vinner flere baller og gir laget muligheter på både frispark og corner. Hvittrøyene slurver litt i avslutingsøyeblikket, noe laget har gjort gjennom hele kampen. Det siste som skjer er en redning i verdensklasse da Alexander Jonassen får stå fritt på 16 meter og sikte på hjørnet. Bortelagets keeper får mesterlig reddet ballen og Træff må innse at det blir poengdeling, nok en gang.

Kampen ender 1-1 og står nok som årets mest fartsfylte kamp. Publikum har nok sjeldent sett en mer underholdene kamp hvor det skapes sjanse på sjanse begge veier, i tillegg til fine finesser fra både bortelagets spillere og ikke minst hele Moldes brasilianer, Bruno Lopes. Det er irriterende at laget får ett feil-annulert mål, et mål som mest sannsynlig hadde endret kampbildet for andre omgangen. Træff har nå vært gjennom ni seriekamper uten tap. Det er selvsagt bra, men hjelper lite når man ikke vinner. Resultatet blir stående som årets femte uavgjorte.

Neste kamp er borte mot 2010 cupfinalist Follo, og blir Træff første kamp på naturgress. Follo tapte overraskende 4-0 mot Spjelkavik, og ligger nå på 4.plass, plassen over Træff.

Træff - Rilindja  1-1 (0-1) 9. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Reknesbanen søndag 10.juni 2018 klokken 17:00

Mål: 0-1 Turan (2), 1-1 Jonassen (84)

Dommer: Per Iver Skrøvset, (Bøfjord IL)

Træffs lag: Lie – Eltervåg, Samdal, Kotlica – Hauso, Johansen, Blindheim (Lafteh fra 34), Rødal, Jonassen - Lopes (Sjøvik fra 66.), Rinne (Varhaugvik fra 89.).