Knuste Ullern

Postet av Træff SK den 28. Mai 2018

Træffs herrelag sendte Ullern hjem til Oslo med 0 poeng og seks baklengs i bagasjen

Lars Hauso og Træff vant hele 6-1 i søndagens kamp. Foto: Thomas Karlsen

Søndag ettermiddag gjestet Ullern Reknesbanen i et forsøk om å hente med seg poeng hjem til østlandet. Det var aldri et tema og hjemmelaget styrte banespillet med kvalitet og innsats i en stekende varme foran 100 oppmøtte Træff-supportere.

Træff startet best, men gjestene fikk trille litt ball når kampen fikk "satt seg" og hadde blant annet et skudd i stolpen. Træff på sin side hadde flere store sjanser til å score, blant annet fikk vertene en korrekt annulert scoring for offside. Træff har står som eneste lag i serien, fremdeles ubeseiret og har vist seg å være et tøft lag å møte. Spesielt på dødball har laget fremstått livsfarlige. I en god Træff-periode hvor grønnbuksene har mye ball, får Eltervåg på nydelig vis headet laget i ledelsen etter et langt innkast fra Hauso. 25 minutter spilt og 1-0 til Træff. Inn mot pause kunne hjemmelaget satt flere mål. Rinne hadde flere gode forsøk og driblet seg blant annet forbi to-tre mann før han fra dødlinjen la inn på bakerste. Dessverre for Træff var det ingen spillere i hvitt som stod klare. Jonassen og Lopes hadde også mange gode kombinasjoner og førstnevnte stod kanskje for omgangens største sjanse da han etter å ha blitt vippet i gjennom av Lopes, var alene med keeper og chippet ballen noen cm over mål. Det ville seg tydeligvis ikke, og lagene gikk til hvilen med 1-0 i målprotokollen.

Overkjøring i 2.omgang

Det var en noe fornøyd trenerduo som møtte guttene i garderoben og nevnte at dette var sesongens beste førsteomgang. Træff har i år vært svake de første 45 minuttene, mens 2.omgangene har som regel vært avgjørende for Træff-poeng. Vertene blir enige om å fortsette det gode banespillet og være rolige når laget har ball, og nettopp dette skulle dagens publikum få oppleve. 2.omgang er i gang og Træff fortsetter der laget slapp før hvilen, å kjøre på! Rønningen fortsatte å kontrolle midtbanen og strødde ballene i øst og vest til sine lagkamerater. Så, etter 51 spilte minutter får Jonassen stå på bakerste stolpe og stange Træffs andre scoring for dagen. Dette igjen etter et langt innkast fra Hauso. Træff skaper sjanse på sjanse, og Rinne og Lopes finner hverandre ved flere anledninger. Rinne får blant annet et skudd rett utenfor stolpen etter et flott veggspill mellom spisspartner Lopes.

Oltedal og Beinset gjør tre bytter innen de første 20 minuttene og det var mulig friske og raske bein som skulle bli avgjørende for denne seieren. 73 minutter er spilt og endelig skal samba-spilleren og vår kjære Brasilianer få sin første nettkjenning for sesongen. Scoringen kom etter nydelig forarbeid av Rinne som på utsøkt vis finner Lopes på bakerste stolpe, som enkelt kan trille ballen over streken. Da man kanskje trodde kampen var avgjort skulle heller den bli spennende. En fottrapp Ullern-spiller får ballen på venstresiden og klarer til slutt å få ballen bak en sjanseløs Lie. Stillingen er 3-1 etter 76 spilte minutter og kampen lever. Dessverre for gjestene gikk luften ut av ballongen bare fire minutter etter reduseringen, da Hauso nok en gang fant en medspiller på bakerste stolpe. På nydelig vis kunne "ung-kalven" Sjøvik stange hjemmelaget i 4-1. Det skapte full jubel på tribunen, og det var godt å se nettopp Sjøvik score som siden november har vært ute med skade. Det skulle dog ikke stoppe der for 18-åringen, som fra 18 meter banket ballen på hel volley i nærmeste kryss, bak en utspilt Ullern-keeper. For en scoring av unge Sjøvik! 5-1, og kampen var definitivt kjørt for oppgitte Ullern-spillere. Likevel slipper Træff gjestene til på slutten som får en dobbelsjanse med først et skudd Lie redder for så en retur som endte på Romsdalsmuseet.

Før slutt takker Lopes og Rinne for seg, og inn kommer Varhaugvik og Lafteh. Sistnevnte skulle umiddelbart involvere seg, da han etter en nydelig pasning fra Hauso er alene igjennom mot keeper. På typisk Lafteh-vis dribler han seg forbi og setter ballen enkelt i det tomme buret. 6-1 og speaker, Helge Solemdal begynner å bli hes i stemmen. Dette er også Hauso´s fjerde assist for dagen.

Divisjonens eneste

Etter søndagens seier står Træff som eneste lag uten poengtap i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1. Grønnbuksene klatrer opp på en 4.plass på 15 poeng. Øverst på tabellen finner vi Oppsal, et lag Træff slo 1-2 i Oslo for noen uker siden.

Træff -Ullern  6-1 (1-0) 7. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Reknesbanen søndag 27.mai 2018 klokken 17:00

Mål: 1-0 (Eltervåg), 2-0 (Jonassen), 3-0 (Lopes), 3-1 (Ullern), 4-1 (Sjøvik), 5-1 (Sjøvik), 6-1 (Lafteh)

Dommer:  Dommer: Karl-Edvard Brendskag (Dahle IL)

Træff: Lie - Eltervåg (Larhammer fra 70) - Samdal, Kotlica - Hauso, Jonassen (Sjøvik fra 67), Rønningen (Khachatrjan fra 61), Rødal, Johansen, Rinne (Varhaugvik fra 89.), Lopes (Lafteh fra 83.)

Neste kamp er borte mot Lokomotiv Oslo, lørdag 2.juni.