Snipp Snapp Snute

Postet av Træff SK den 15. Mai 2018

Cupeventyret over

Motstand, endelig!

Etter å ha cruiset seg gjennom hver kamp så langt, ble jentene endelig satt på prøve! I gårsdagens NM kamp ble Fortuna de første motstanderne som kom seirende ut av en kamp mot Træff-damene. Træff visste at Fortuna er et godt lag, et lag hvor mange av spillerne var med å vinne J19 NM-gull i fjor. Blant annet var begge målscorerne fra finalen med. I tillegg hadde motstanderne spilt seriekamp mot Molde i helgen, hvor hele ni av gårsdagens spillerne var involvert. Fortuna var forøvrig 3-1.

God defensiv kontroll

Træff gikk uredd til verks og trykket til i duellene. Vertene skapte tidlig to store sjanser, men bortelaget ryddet godt opp i forsvar ved begge anledninger. Etter hvert fikk grønnbuksene veldig god kontroll defensivt, og Fortuna skapte ingen målsjanser de siste tretti minuttene av første omgang. Årsbeste defensivt! Framover var det heller puslete fra Træff. Framspillene ble for unøyaktige, og mange gode overgangsmuligheter ble skuslet bort på samme måte. Jentene tok seg ikke god nok tid med ball og det ble litt for få initiativ uten ball. Alida kom nærmest scoring i denne perioden med to langskudd som gikk like over og like utenfor.

God åpning på 2.omgang

I pausen snakket laget om å fortsette jobben uten ball, men å være litt modigere med den. Træff åpnet veldig bra etter pause. Alida ble spilt fint fri på venstresiden, skar inn mot mål og avfyrte et bra skudd som keeper dessverre stoppet. Keeper var også raskt oppe og fanget returen rett foran Alida og Sara. Den offensive satsingen fikk raskt konsekvenser bakover da Fortuna i det påfølgende kontret inn 1-0 på et langskudd. Nå måtte Træff jage mål, og hadde et par gode sjanser i minuttene etter.

Først løper Sara løp seg fri på venstre kant og slår flatt inn foran mål. Træff var tre mot en i feltet, men en Fortuna-spiller kom først på ballen. Ikke lenge etter kom Mathilde seg fri på høyre siden og la inn til Karina som fra en fin posisjon uheldigvis satt ballen til side for mål. Fortuna hadde også flere fine angrep i denne perioden, men kampen stod og vippet helt til det 72. minutt da Fortuna scorer på et hjørnespark. En motstander får stå helt alene på bakerste, dempe ballen og banke den i mål. 2-0 på en "slurve-feil". Målet gjorde nok at luften gikk noe ut litt av Træff-jentene. De produserte færre angrep og Fortuna fikk både tid og rom til å vise at de er et spillende lag og godt fotballag. Etter 80 minutter øker de til 3-0, nok en gang på corner. Denne gang går utrolig nok ballen direkte i mål. Det siste som skjer i kampen er et langskudd fra vertene som ender i mål. Resultatet ender 4-0 og cupeventyret er over for J19.

Tykk tåke

Det må legges til at spilleforholdene var meget spesielle. I andre omgang var det så tykk tåke at både trenere og innbyttere ikke kunne se at ballen gikk inn ved to av scoringene til Fortuna. Det samme gjaldt linjedommerne, som ved flere anledninger ikke hadde sikt. Dommertrioen anså likevel spilleforholdene som forsvarlige og kampen ble dermed gjennomført.  I andre omgang ble det etter hvert forskjell på lagene, men mål avgjør kamper og det hadde nok sett vesentlig annerledes ut dersom vi hadde fått det første målet. 4-0 gir nok ikke et helt riktig bilde av kampen, men dette var uansett god matching mot kanskje det beste laget i fylket vår, en årsklasse over våre jenter.

Træff fikk uansett vist at jentene er kjemper godt og matcher de beste lagene på fysikk og fart. Jentene har fortsatt litt å hente på det tekniske, samt på samhandling og spilleforståelse. Laget er på vei i riktig retning og det er bare å stå på videre!