Seier og 3 poeng hjem fra Oslo

Postet av Træff SK den 6. Mai 2018

Rønningen noterte seg for to mål da Træff tok alle poengene i toppoppgjøret!

Rønningen, her i aksjon mot Molde i cupen, strålte i lørdagens kamp med to scoringer. Foto: Bjørn Brunvoll

Træff snudde nok en kamp og kunne reise hjem fra Oslo med 3 nye poeng i bagasjen!

Tidlig lørdag morgen satt Træff seg på flyet med retning Oslo for sin fjerde seriekamp. Dagens motstander var Oppsal som stod med full pott etter tre spilte kamper. Et toppoppgjør ble det av mange kalt, og tøft skulle det bli!

Etter en komfortabel reise over fjellet hadde solen for alvor stått opp, og gradene snek seg opp mot 20 grader. Til tross for dette valgte Oppsal å kjøre lyskasterne på full styrke på den noe eldre og harde banen som ventet oss på Trasop Kunstgress. Forholdene var altså noe annerledes enn Reknes, men det skulle ikke være fokus. Etter en god oppvarming i den stekende solen var guttene klare.

Dommer blåser i gang kampen og en lav sol gjorde både oversikt og dueller noe krevende i de mange duellene som kom. Hjemmelaget starter kampen definitivt best og satt ballen i nettet allerede etter 1 minutt spilt. Ballen blir spilt langt opp på siden hvor vi verken vinner eller taper duellen, men 2.ballen tapes. Guttene er ikke helt på dekk og fra vertenes venstre siden får blåtrøyene satt ballen i mål. 1-0 og en forferdelig start på kampen! Spesielt irriterende var det for trener Oltedal å se at laget slippe inn et mål på en måte laget hans nettopp hadde forberedt seg på unngåBåde kaptein Rødal og Eltervåg må gå av med skade midtveis i første omgang. Inn kom Lafteh og Khachatrjan som gjorde en god figur. Det skjer ikke spesielt mye mer i første omgang og lagene tar pause på stillingen 1-0.

Avgjørende 2.omgang

Træff spillere var meget skuffet over egen innsats og var alle enige om at laget måtte spille mer ball og skape flere sjanser. Som Træff har erfart fra årets sesong blir poengene ofte avgjort i 2.omgang, og igjen kunne grønnbuksene juble for scoringer etter pause.

Serielederne holdt lenge på ledelsen, selv om Træff har hatt flere store muligheter til å utligne. Med 20 minutter igjen å spille fikk får Træff straffespark etter et langt innkast. Dommer signaliseres for en klar hands og Eskil Rønningen tar ansvar og satt ballen kontrollert i mål. 1-1 og lagene er like langt.

Træff fortsetter å kjøre på, og styrer det meste av spillet. Med 5 minutter igjen på klokken slås det en lang ball opp mot Rinne. Ballen stusses ballen videre til innbytter Varhaugvik som er alene gjennom. På 20 meter blir han dratt i bakken og Oppsals kaptein belønnes med gult kort. Rønningen skritter opp og skrur ballen nydelig rundt muren og i mål. Nok en gang må Oppsals keeper plukke ballen ut av nettet etter magi fra Rønningen.

Grønnbuksene holder fokuset  og får klarert alt av baller. Mot slutten må Samdal ut og inn kom Stian Olsen som gjør sitt comeback siden juni 2017. Olsen er for tiden hjemme fra studiene i USA og skal være med Træff frem til han drar tilbake i august. Etter 93 spilte minutter blåser dommer i fløyten og Træff kan igjen juble for 3 poeng etter nok en snuoperasjon! Træff står nå med 10 poeng på de fire første kampene og er med det på en 2.plass bak Follo på målforskjell

Neste kamp er hjemme mot Drøbak Frogn, søndag 13.mai.

Oppsal - Træff    1-2 (1-0) 4. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Trasop kunstgress Lørdag 5.mai 2018 klokken 13:00

Mål: 0-1, 1-1 (Eskil), 1-2 (Eskil)

Dommer:  Sander Teigen Badar, Kvaløya SK.

Træff: Lie, Eltervåg (Lafteh), Samdal (Olsen), Kotlica, Hauso, Jonassen, Rødal (Khachatrjan), Rønningen, Johansen Eloranta (Varhaugvik), Rinne